Supplementen om je dieet aan te vullen

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse maaltijd. Je kunt ze krijgen in de vorm van pillen, capsules, poeders of drankjes. Meestal bevatten ze één vitamine, mineraal of bioactieve stof, waar de gebruiker een tekort aan heeft. Er zijn ook supplementen, waar een combinatie van stoffen in zit. De meeste mensen zullen alle benodigde voedingsstoffen al binnen krijgen door gewoon gezond en gevarieerd te eten.

Tekort aan ijzer en vitamine A

Maar als je histamine intolerant bent en een speciaal dieet volgt, is histamine niet de enige stof die je niet binnen krijgt. In al die verschillende producten die je niet langer kunt eten zitten natuurlijk ook allerlei andere stoffen, die je nu ook misloopt, terwijl je ze wel nodig hebt. Met name ijzer, dat vooral veel voorkomt in vlees, vis en veel soorten groente en vitamine A, dat je bijvoorbeeld vindt in lever, kaas en melk, zijn stoffen waar je een tekort aan zou kunnen krijgen.

Bestel hier jouw voedingssupplementen..

Supplementen met de stoffen die je mist

Het is dus verstandig om eens goed na te gaan aan welke stoffen je een gebrek zou kunnen krijgen tijdens het volgen van je histamine arme dieet. Daarnaast is er natuurlijk nog een andere stof waar je zeker wel wat extra’s van kunt gebruiken, als je last hebt van histamine intolerantie. Dat is het enzym diamine oxidase, kortweg DAO. Dit enzym zorgt er namelijk voor dat de histamine die je via je voedsel binnenkrijgt in je darmen weer wordt afgebroken. Mensen met een histamine intolerantie hebben een ernstig tekort aan dit enzym of maken het zelfs helemaal niet aan.

Bestel hier jouw voedingssupplementen..

DAO supplementen

Gelukkig zijn er ook speciale supplementen op de markt met diamine oxidase. Er bestaan supplementen met alleen dit ene enzym, maar ook zijn er supplementen met koper en zink in combinatie met vitamine C en B6. Door koper- en zinktekorten aan te vullen gaat je lichaam als het goed is zelf weer diamine oxidase aanmaken. Beide supplementen zijn er in capsulevorm in verschillende doseringen. Je kunt ze ook naast elkaar gebruiken voor maximaal effect.