Control of Histamine in Food

Control of Histamine in Food

70,28

Buy Now

Artikelnummer: 7059301268269426 Categorieën: , ,

Beschrijving

This book introduces a novel concept to reduce histamine in food that would benefit both food processors and food consumers. Histamine oxidizing bacteria and enzymes were utilized to degrade preformed histamine, as an emerging approach. This is the first time that an enzyme has been used to reduce histamine in food for human consumption. The histamine oxidizing enzyme was found to completely degrade histamine in tuna soup used to produce Rihaakuru, which is a nutritious and shelf-stable, cooked fish paste of the Maldives, consumed as a side dish. It is generally produced from poor quality fish therefore presence of biogenic amines is suspected. Rihaakuru was found to contain ten different biogenic amines, with histamine in excess of 500 ppm. This may cause histamine poisoning with symptoms such as skin rashes, vomiting and fever. Most of the histamine is likely to be produced by bacteria in raw fish. These bacteria are likely to die during the production of Rihaakuru, however, the histamine would remain. A regression model that was developed may be used to determine conditions that will reduce histamine in other foods that have similar characteristics to this soup.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten